LA FI DELS SECRETS
ebook

LA FI DELS SECRETS (ebook)

Editorial:
B DE BOOKS
ISBN:
9788490690468
Formato:
Epublication content package
DRM
Si

"El 10 de novembre de 1360, en la ciutat de Barcelona, el canvista Francesc Castelló es degollat damunt la seva taula de canvis castigat per insolvència. La crisis financera que fustiga la ciutat, la insolvència de molts canvistes, la pèrdua de les estovalles en les seves taules, símbol de garantia, i fins i tot la demora en el pagament de les pensions dels violaris i censals per part del clavari del municipi, el cap de les finances públiques, ha molestat la ciutadania i Francesc Castelló es castigat públicament per a escarni dels canvistes insolvents i per tranquil·litzar la població angoixada.

Mentre el poble ras pateix les seqüeles severes de la pesta i de la crisis econòmica i financera, els habitants del Call senriqueix amb els seus prests i unes castes privilegiades comlEsglésia i els ciutadans honrats eludeixen la pressió fiscal mentre que el poble ha de pagar els impostos per bens de consum bàsics com el blat o la carn. Una família de ciutadans honrats de la ciutat, els Gualbes, aprofita la conjuntura de crisis i confusióper fer realitat la seva desmesurada ambició.

Una història de poder, finances, amors i desamors que reflecteix amb realisme críticuna estampa de la ciutat de Barcelona en el període baix medieval amb personatges reals i daltres ficticis, com ara el botxí o morro de vaques de la ciutat, lesposa del canvista degollat, els usurers del Call, Azriela una jueva bellíssima, Begonya, la bruixadel Call, Guaspa lesclava mora dels Gualbes o el mateix Ferrer de Gualbes, conseller de la ciutat i home fort de la família.

Pdel Call, Guaspa lesclava mora dels Gualbes o el mateix Ferrer de Gualbes, conseller de la ciutat i home fort de la família.

Política, poder, finances i passions a la Barcelona dels inicis de la banca.

Una història projectada en el passat del que hem viscut darrerament."

Otros libros del autor

 • EL FIN DE LOS SECRETOS
  ebook
  Titulo del libro
  EL FIN DE LOS SECRETOS (ebook)
  MIQUEL ESTEVE
  Política, poder, finanzas y pasiones en la Barcelona de los inicios de la banca. Una historia del pasado que se pro...

  12,09 €

 • EL LLINATGE
  ebook
  Titulo del libro
  EL LLINATGE (ebook)
  MIQUEL ESTEVE
  Llinatge és una aventura de passions i traïcions que encercla el llinatge Dip i esdevé una conjectura mítica de la m...

  10,95 €